17.08.2016- 19.08.2016
2016-ÖSYS ile Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Duyurusu (Güncellendi)

2016-ÖSYS İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ

Üniversitemize 2016-ÖSYS ile yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini 12-18 Ağustos 2016 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabileceklerdir. PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 12-18 Ağustos 2016 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'  başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

E-kayıt yaptıran öğrenciler Ön Kayıt Formu için tıklayınız. (zorunlu)

E-Kayıt olarak kayıt yaptıran öğrencilerin barkodlu çıktılarını, Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına 19-23 Eylül 2016 tarihleri arasında teslim etmeleri gerekmektedir.

Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

E-kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin 15 – 19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Ön Kayıt Formunu doldurarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına;

1. Lise ve dengi okul diploma veya mezuniyet belgesinin aslı
  2. ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı
  3. Nüfus Cüzdanının aslı ve 1 adet fotokopisi
  4. 2 adet vesikalık fotoğraf
  5. 1994 ve daha önce doğumlu adayların askerlik şubelerinden veya www.turkiye.gov.tr adresinden alacakları askerlik durum belgesi

ile şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.
Ön Kayıt Formu İçin tıklayınız. (zorunlu)

Yabancı dil Yeterlik Sınavı (Muafiyet/Seviye) 21 Eylül 2016 tarihinde yapılacaktır (http://yadyo.adanabtu.edu.tr/tr/default.aspx).
Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 21 Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan Muafiyet sınavından başarılı olan öğrenciler ders kayıtlarını 19 Eylül-23 Eylül 2016 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi (http://obs.adanabtu.edu.tr/)  üzerinden yapılacaktır. OBS Sistemine Kullanıcı adına Öğrenci No’sunu, şifre yerine TC.Kimlik numaranızı yazarak girebilirsiniz.

ÖĞRENCİ NUMARASI SORGULAMAK İÇİN tıklayınız

Öğrenciler sistem üzerinden yaptıkları ders kayıtlarını 26 Eylül 2016 – 07 Ekim 2016 tarihleri arasında danışmanlarına onaylatacaklardır.

Üniversitemizde eğitim 26 Eylül 2016 tarihinde başlayacaktır.